SPAGHETTO ALLO SCOGLIO IN JUAN LES PINS


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We found a gourmet restaurant in the corner between Boulevard Édouard Baudoin and  Bd Président Wilson, (it should be Savoy Hotel: http://www.hotellesavoy.com/)

To show its goods freshness, it has a little elegant fish market with oyster, mussel, and other sea food. We bought for a low price some big, giant clam, “noci di mare”. They were 4 times a clam. Wonderful!

Abbiamo scoperto un ristorante gourmet tra Boulevard Édouard Baudoin  Bd Président Wilson, (dovrebbe far parte dell’Hotel Savoy: http://www.hotellesavoy.com/)
Per mostrare la freschezza dei prodotti ai clienti, ha il banchino del pesce sulla strada. Ostriche, frutti di mare, cozze. Abbiamo preso a un prezzo modico delle vongole gigantesche, delle “noci” di mare, della grandezza di 4 lupini almeno. Meravigliosi!

Come back to our dependance a few minutes later, we started cooking happy and inspired. In our dinner Menu is characterized by clam linguine and a good wine (Grenache rosé). We cleaned the clams and then pan-fried them with garlic, parsley and fresh tomatoes. With an appetizer of tartine with french chutney and Occitan olives bought at the Antibes market.
If you want to know a place speciality and discover its goodness, my advice is: go shopping to the little market, or fishery. Fresh goodness from countryside are front rank, really tasty. Luxurious hotels in French Riviera purchase here their food. Where else?! Bon apetit!


Giunti nella nostra casetta poco più avanti, ci siamo messi all’opera per una cenetta prelibata. Nel Menù è previsto uno spaghetto allo scoglio e del buon vino. Dopo averle pulite e rosolate in padella, le abbiamo insaporite con olio, aglio, prezzemolo e pomodorini. Senza farci mancare un antipasto di tartine con salse francesi e le olive della Provenza prese al mercato di Antibes!!
Se volete conoscere la specialità di un posto, il mio consiglio è: scegliete i banchini del mercato, sono le bontà contadine con prodotti di prim’ordine, merce freschissima e di giornata, squisita. Dove credete si forniscano gli Hotel a 5 stelle della Costa Azzurra!? Bon apetit!

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2 comments on “SPAGHETTO ALLO SCOGLIO IN JUAN LES PINS

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